Vanliga skäl för dataförlust

Vanliga skäl för dataförlust

När enheten är fysiskt skadad.

En av de vanligaste orsakerna till dataförlust är fysisk skada. En enkel tillverkningsfel eller yttre påverkan som stötar, damm eller strömspänningar kan orsaka inre skador. Antistatisk urladdning eller ESD är också en annan vanlig orsak till fel. Fysisk skada kommer oundvikligen att kräva hjälp av en dataåterställningsexpert. Om du inte har ett rent rum och givardelar kommer alla försök att själv återställa data nästan säkert att göra data oåterkallelig. En dataåterställningsexpert kommer att bedöma skadan på dina medier innan de kan avgöra vilka delar av den som kan behöva bytas ut för att enheten ska fungera igen. Ofta kommer experten att använda en dubbel hårddisk av samma märke och modell för att ersätta skadade delar. Ansedda experter kommer att tillhandahålla en filförteckning över filer och offert för återställning i förväg.

När operativsystemet misslyckas.

Lyckligtvis om ditt operativsystem misslyckas betyder det att inget är fel på själva hårddisken. Dataområdena är vanligtvis säkra, därför är dina chanser till fullständig återhämtning stora. Allt experten behöver göra är att kopiera data från din hårddisk till en ny. Detta kan vara lättare sagt än gjort, så ta råd. Om du inte är bekant med hårddiskar och datastrukturer, riskera inte din värdefulla information.

När den dör av ålderdom.

När hårddiskar blir gamla upplever de oförutsägbara misslyckanden. Alla hårddiskar kommer att misslyckas någon gång, men du kommer aldrig att veta när. De mekaniska delarna på en hårddisk kommer att slits med tiden och mediaytan försämras. Så småningom kommer detta att få enheten att krascha. Hårddiskar blir allt mer tillförlitliga, men läs alltid tillverkarnas ‘mean time before failure’ eller MTBF. Detta beräknas normalt i timmar och när detta har gått ut kan det vara dags att uppgradera.

Om det fångar ett virus.

Datavirus kan vara extremt skadliga och skadliga för din dator, medan lösensumma kan vara dyrt om du blir offer. Det rekommenderas inte bara utan det är nödvändigt att ha ett anständigt antivirusprogram installerat på din dator. Många användare glömmer att skadlig programvara inte alltid presenterar sig som ett virus. Så anti-malware program som Malware bytes bör också anses vara avgörande. Vissa virus sprids snabbt runt din dator och till alla nätverk som din dator är ansluten till. Så även om du har en mappad säkerhetskopia, fånga skadlig programvara snabbt innan den sprids. Se till att du är extremt försiktig när du laddar ner filer och applikationer online, se till att de kommer från säkra källor och öppna inga filer som skickas till dig från en okänd källa.

När du av misstag raderar eller skriver över data.

Att manuellt skriva över data eller av misstag radera det är en vanlig historia. Många tror ofta att deras data redan är sparade någon annanstans och tar bort filerna. Medan data som skrivs över vanligtvis är en olycka, sker det ofta avsiktligt. Under kriminella och rättsmedicinska omständigheter kan data avsiktligt raderas i ett försök att dölja spåren av olaglig verksamhet, vilket innebär att rättsmedicinska experter kan anställas för att utföra dataåterställning för de dolda uppgifterna. Tyvärr kan det vara svårt och ibland omöjligt att återställa data som har skrivits över.

Det bästa sättet att undvika dataförlust är att helt enkelt säkerhetskopiera dina värdefulla filer på externa hårddiskar eller använda molntjänster. Om du väljer att säkerhetskopiera dina data, se till att förvara dem på en säker plats på avstånd från din dator. Detta säkerställer att eventuella skador som översvämning, brand eller stöld inte påverkar dina säkerhetskopierade filer. Se också till att du sparar hela kopior av originalfilerna och kom ihåg att säkerhetskopiera regelbundet.

Få effektiva metoder för att återställa alla dina data

Hur kan du effektivt återställa all din data när din stationära, bärbara eller surfplatta kraschar eller förlorar några av data? Dessutom används databaser, som är samlingar av inbördes relaterade data, rampant av alla inblandade organisationer som sjukhus, banker, resebyråer, hotell, shoppingkomplex och you name it! Så vad gör du när dessa databaser med stora samlingar av viktig data plötsligt saboteras? Denna artikel berör dessa aspekter och ger dig tips om dataåterställning.

Så varför läser du inte vidare?

Låt oss först tala om din bärbara dator, stationära eller surfplatta som du använder dagligen. Det bästa sättet att återställa all data på dessa maskiner när de kraschar utan förvarning eller säger, förlorar en del av data på grund av att något fel inträffar är att hålla en säkerhetskopia av alla dina data i flash -enheter som har många GB lagringsutrymme i olika sorter. Ta reda på och bestäm sedan hur många GB data från din maskin och/eller tillsammans med lagring från andra källor du behöver och köp sedan den flash -enheten inom den kapaciteten eller mer och spara en säkerhetskopia av alla dina viktiga data. Du måste helst uppdatera din säkerhetskopia varje vecka, om inte dagligen. Detta gör att du kan återställa all din data o n din dator med hjälp av säkerhetskopiorna.

Låt oss säga att du har en enorm samling ljud, foton, filer i olika format och de växer hela tiden på din dator och du vill säkerhetskopiera alla dina data från dag 1 till idag och du kan inte behålla alla dina data intakt på din dator. Faktum är att du har att göra med terabyte (TB) data och det betyder att du måste säkerhetskopiera alla dina data hela tiden och också ta bort några av de gamla data från din dator för att få lite plats för nya. Det bästa sättet att underhålla data i detta fall är att använda en extern bärbar hårddisk och säkerhetskopiera allt som finns i den. Denna typ av extern hårddisk kan lagra flera TB -data och du får välja vilken storlek som passar dig.

Om du inte hanterar GB: s och TB: s data men ändå behöver säkerhetskopiera din dators data kan du använda omskrivbara CD-ROM-skivor som kommer att kunna lagra många megabyte (MB) data. Jag antar att du förstår idén. Låt oss nu överväga återhämtningsmetoder för databaser som används av organisationer som jag nämnde tidigare.

Periodiskt kopieras (säkerhetskopieras) hela databasen, vanligtvis till band, CD -skivor eller externa bärbara hårddiskar (som jag beskrev tidigare). Säkerhetskopior kan också göras stegvis, dvs endast ändringarna sedan den senaste säkerhetskopian lagras. En loggfil används för att registrera ändringarna i databasen vid varje uppdatering, vanligtvis de gamla och nya värdena för de uppdaterade attributen.

När ett fel uppstår:

Om själva databasen är skadad (mediefel, t.ex. genom en huvudkrasch)
– Den senaste säkerhetskopian laddas

– Uppdateringarna av alla begåvade (slutförda) transaktioner som har utförts sedan tiden för senaste säkerhetskopiering visas av loggen. De transaktioner som inte hade begått ännu måste startas om.

Om själva databasen inte är skadad, men innehållets riktighet inte kan garanteras (t.ex. eftersom ett program med uppdateringar kraschade)
– Loggen används för att upprepa ändrade ändringar (gör om) och vända icke-åtagande ändringar (ångra). Sedan kan de icke-åtagande transaktionerna startas om.

Sammanfattningsvis handlar det alltid om det faktum att oavsett om du är bekymrad över din dators data eller en databasdata, behöver du säkerhetskopior, enkla och enkla.

admin

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *