Överväganden för molnbackup och katastrofåterställning

Överväganden för molnbackup och katastrofåterställning

Idag är företagens datacenter inte längre fyllda med högar med dyra skivor fyllda med information. Universell tillgänglighet, förbättrad flexibilitet och enkel återställning av filer och mappar finns nu inom en organisations fingertoppar. Tack vare de molnbaserade tjänsterna. Med ökningen av populariteten för dessa lösningar börjar också utbildningsinstitutioner gå vidare till molnet. Men innan du går till molnbackup för skolor måste du veta om de viktigaste övervägandena för att hitta en pålitlig tjänsteleverantör och få ut det mesta av de tillgängliga molnlösningarna.

Servicenivåavtalet

Servicenivåavtalet eller SLA är kärnan i alla outsourcingavtal, vare sig det gäller molnbackup eller någon annan tjänst. Nu, med tanke på SLA innebär det att titta närmare på var och en av de serviceinriktade förhållandena. När det gäller molnlösningarna finns det andra saker att ta hänsyn till förutom de serviceinriktade aspekterna. Till exempel måste du ta reda på hur snabbt tjänsteleverantören svarar eller hur de hanterar problembiljetter och så vidare. Det är absolut nödvändigt att gå igenom det finstilta i SLA för att kontrollera om erbjudandena uppfyller dina företags specifika krav. För det måste du lägga ner dina förväntningar precis innan du prenumererar på tjänsten. Det finns en liten hemlighet du bör vara medveten om. Om det är något som inte är skrivet i SLA, ta det aldrig för givet att det täcks utan att nämnas.

Datacenter faciliteter

Oavsett hur viktiga och effektiva molnlösningar är för din skola, kan det inte förnekas att det innebär en betydande investering. Så det är lämpligt att du besöker tjänsteleverantörens fysiska datacenter för att få värdefull information om företagets standardmetoder när det gäller att skydda kundens data. Enkla saker som om servrarna ligger bakom datacentren hjälper dig att upptäcka många saker. Dessutom, om ditt trådlösa nätverk ska säkerhetskopieras, se till att du har protokoll för att tillåta en ren metallåterställning av en enhet i nätverket.

Cloud Backup -efterlevnad

Data som du lagrar i molnet omfattas av regerings- eller branschens datasäkerhetsbestämmelser. Följaktligen måste också datacentren uppfylla vissa lämpliga krav. Kom ihåg i detta avseende att personligt identifierbar information (PII) relaterad till anställdas eller kundens hälsa lagras i Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) klagomoln. Kreditkortsdata lagras i Payment Card Industry Data Security Standard (PCO DSS) klagomoln.

Molnsäkerhet

Säkerhet är den viktigaste anledningen till att människor lagrar data i molnet. För att robusta säkerhetsstandarder ska kunna implementeras och underhållas bör dina data krypteras med inte mindre än 256-bitars AES Advanced Encryption Standard (AES) innan den flyttas från ditt nätverk. Detta är det bästa möjliga sättet att skydda data när de transiteras. Krypteringsnycklarna bör behållas av klienten. BaaS- eller DraaS -leverantörerna ska inte ha möjlighet att dekryptera data som lagras på servrarna. Det är just därför som starka lösenord också skapas.

Precis som säkerhetskopiering av data i molnet håller dig orolig för förlust eller återställning av data, tar ovanstående överväganden dig ett steg framåt. Med rätt professionell vägledning i processen kan du göra strategiska investeringar i molntekniken och styra IT -resurserna till andra nödvändiga områden.

Viktiga steg i datasäkerhetskopiering

För några personer kan säkerhetskopiering av dina viktiga data visa sig som ett imponerande test. som driver dem att skjuta upp det oavgjort. Hur som helst kan proceduren mycket väl vara mindre krävande än du kan misstänka, särskilt med banbrytande informationslagermedia, till exempel LTO-7-band.

Känn igen de viktiga uppgifterna

Kanske är anledningen till att du tror att informationsförstärkning är en begärande uppgift bara i ljuset av det faktum att du felaktigt förväntar dig att du måste lagra alla uppgifter. I själva verket är inte varje bit information du har tillräckligt kritisk för kapacitet.

Det finns säkert sorters information som enkelt kan installeras om från sina unika källor, utan chans att du måste. Detta innehåller saker som PC -rekreation och vissa applikationer. Följaktligen bör du inte slösa mycket utrymme i dina kapacitetsmedier genom att behålla sådan information.

Du borde ha förmågan att känna igen den mest grundläggande information som kräver förstärkning, med tanke på de rapporter och fotografier du gör. Dessa är för det mesta saker du använder i affärsverksamhet eller individuellt bruk.

Hur som helst, mot bakgrund av vissa administrativa förutsättningar (till exempel regler om utbildad samtycke från Australian National Data Service) och affärsstrategier, kanske du inte behöver flytta ner specifika sor ts med data. Det tillvägagångssätt som aktualiseras av din organisation kan också bara kräva lagring av vissa grundläggande data, vilket främjar minskar kravet på meningslöst omfattande informationsförstärkning.

Använd flera säkerhetskopior

För att minska risken för olycka, även i informationslagring, är det viktigt att ha olika lagringsalternativ.

Trots att detta kan verka som ett meningslöst extraföretag, erbjuder det mer anmärkningsvärd säkerhet för dina viktigaste data. Du kan ha viss information som är viktig för ditt företags verksamhet. hädanefter kräver du mer anmärkningsvärd säkerhet.

Det är insiktsfullt att utnyttja distinkta förstärkningsmedier för inkluderad säkerhet. På samma sätt, när ett media stöter på någon form av besvikelse, är du inte benägen att ha ett jämförbart engagemang med ett annat medialternativ.

Välj lämplig förekomst av säkerhetskopiering

Att ha ett vanligt återkommande armering är ganska lika viktigt som att ha rätt armeringsmedium. Om upprepningen av informationsskapande är hög, skulle du behöva mycket mer oavbruten förstärkning; medan du skulle kräva lägre förstärkningsåterfall om du inte hanterar betydligt mindre information.

För att sådana förstärkningsförfaranden ska samordna adekvat med dina informationslagringsbehov, borde ditt företag tydligt ha präglat operativa metoder. Förfarandena bör legitimt följas av kompetent arbetskraft och även bedöma basen som stöder den. I allmänhet, eftersom du uppenbarligen skulle ha karaktäriserat regler för annan grundläggande affärsverksamhet, är det viktigt att tydligt ha karaktäriserade regler för informationsförstärkning.

Det borde vara tydligt vad som ingår i processen och vem som ansvarar för de olika övningarna i sådana förfaranden. Ett lämpligt arrangemang bör dessutom presenteras i försvarsfrågor som framkommer i förstärkningsformerna. Detta innebär att du har bra fiaskoadministrationsmetoder om någon kapacitetsgrund påverkas (vissa problem som kan dyka upp innefattar inbrott eller vanliga debakel).

admin

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *