Ökningen av online -lagring

Ökningen av online -lagring

När man anslöt sig till internet innebar det att använda en långsam uppringd anslutning, tanken på att lagra dina data på distans snarare än på en lokal disk var otänkbar. Men den moderna tillgängligheten av prisvärda höghastighetsbredbandsanslutningar har förändrat allt detta. Online eller molnlagring är billigt och allmänt tillgängligt, och vi når den punkt där du kanske inte behöver ha lokalt lagringsutrymme på din dator alls. Det är dock värt att notera att även med en snabb anslutning är de flesta internetlänkar asynkrona, vilket innebär att uppladdning av data går långsammare än att ladda ner den. Detta är något att ta hänsyn till om du ska flytta stora datamängder.

Även om termerna molnlagring och onlinelagring används omväxlande är de inte riktigt desamma. För att kunna klassas som “moln” -lagring måste den levereras på begäran, vara självbetjäning och vara flexibel så att den kan växa när mängden data du förbinder dig till den ökar. Bredare lagring online kan innebära ett avtal om en bestämd mängd lagring för ett specifikt ändamål.

Fördelarna med att lagra online

Många olika företag erbjuder online datalagring, och detta ger några viktiga fördelar. Först kan du komma åt den var som helst. Många av oss använder nu flera anslutna enheter, från stationära och bärbara datorer till smartphones och surfplattor. Att ha dina data lagrade online innebär att det är tillgängligt för dig var du än är och vilken enhet du använder. Du kan också enkelt synkronisera filer mellan dina maskiner och dela dem med vänner utan att behöva använda flash -enheter eller bränna saker på skivor.

Dessa fördelar är bra för affärsanvändare, men de blir också allt populärare hos enskilda konsumenter för att dela foton, videor och annat material med vänner och familj. Det betyder också att dina data är säkra och tillgängliga även om din dator inte är det, vilket gör det till ett allt mer populärt val för säkerhetskopiering och lagring av data för katastrofåterställning.

Dataskydd

Att använda datalagring på nätet väcker några frågor kring säkerheten och skyddet av data. Det är viktigt att vara säker på att din information lagras säkert och att du kan komma åt den utan att oroa dig för driftstopp och avbrott. Därför måste du väga potentiella leverantörer noggrant och välja någon pålitlig.

Baksidan till detta är att onlinelagring ofta ger bättre säkerhet än ett lokalt alternativ. Det är lite av de fysiska medierna som går förlorade, stulna eller skadade. Det är också troligt att lagringsleverantören kommer att ha reservprocedurer – till exempel ett skuggdatacenter – för att säkerställa att din information fortfarande är tillgänglig även om det finns ett problem.

Det är vanligt att användare använder en blandning av lokalt och onlinelagring. Till exempel kan de lagra data som de behöver ofta och snabbt lokalt och använda online -lagring för säkerhetskopior eller för att arkivera data som inte behövs så ofta men fortfarande måste sparas.

Implementering av onlinelagring

När det gäller konsumentinriktad molnlagring är implementeringen mycket enkel. Du behöver helt enkelt skapa ett konto, sedan kanske ladda ner och installera en mjukvara, och du är redo att gå. Att kopiera filer till lagringen är en enkel fråga om att dra och släppa.

Företag måste ta saker lite mer på allvar. De måste tänka på hur lagringen kommer att användas och vilka åtgärder de behöver vidta för att skydda den från obehörig åtkomst eller förhindra att ultrakänslig data lagras okrypterad.

Företagslagringsleverantörer kommer att ha mekanismer för att tillhandahålla fler alternativ för konfiguration, hantering och säkerhet än vad konsumenttjänster erbjuder. Ändå är tjänsterna i allmänhet enkla att använda och konfigurera och tilltalar en rad kunder.

Varför säkerhetskopieringslösningar är viktiga för företag

Med många företag som i stor utsträckning använder olika typer av teknik i sina respektive arbetsområden, finns det en stor mängd data som behöver lagras för att ge en säkerhetskopia i händelse av en kris. Det här kan vara något som en brand eller en översvämning, eller till och med något mycket enklare, till exempel en kopp te på en viktig maskinvara.

Olyckor kan inträffa – tillsammans med rent katastrofer –

och därför är det absolut nödvändigt att säkerhetskopiera dina data. Här är några av de främsta anledningarna till att backup -lösningar är extremt viktiga för ditt företag.

Den första anledningen till att dessa lösningar är så viktiga är att en enorm mängd data för alla typer av företag lagras elektroniskt, oavsett om det handlar om konton, klientdata, viktiga juridiska dokument och mycket, mycket mer. Faktum är att företag som har all sin data lagrad helt digitalt inte alls ovanligt, vilket visar hur mycket arbetsvärlden har chansat de senaste decennierna.

Oavsett om du är egenföretagare med ett litet företag eller har ett medelstort företag, är chansen stor att dina data är värda mycket och förlusten av det kan orsaka allvarliga störningar i ditt företag – om inte stängning helt om du inte kan återhämta dig från su ch en datakatastrof.

Det är därför viktigt att leta efter säkerhetskopieringslösningar för att säkerställa skydd av de data du har. Det finns nu många olika lösningar på marknaden idag, inklusive molnbackup -lösningar, vilket innebär att du kommer att ha en tillförlitlig återkoppling för all din viktiga information om en katastrof skulle inträffa. Detta kan göra hela skillnaden i att ta upp ditt företag nästan från där du slutade om du upplever en katastrof. Detta kan vara så enkelt som att hämta dina data från en säkerhetskopieringstjänst samma dag som du upplever ett fel och fortsätta som vanligt. I mer komplicerade fall kan du behöva köpa ny utrustning helt och hållet.

Oavsett detta är chansen stor att hämtning av dina data inte kommer att vara för svårt, även om datakatastrofen är frustrerande och resulterar i tillfällig förvirring. Säkerhetskopieringslösningar kommer dock att ha räddat dig från att permanent förlora viktig information som kan ha haft allvarliga negativa konsekvenser för ditt företag.

Nästa punkt att göra är att säkerhetskopiering kan vara viktig för att förlora så lite tid som möjligt. Som nämnts ovan kan hämtning av data från en säkerhetskopieringslösning – särskilt molnlösningar som är mycket populära numera – vara samma dag. Det betyder att din verksamhet kan återgå till det normala så snart som möjligt.

Detta är mycket viktigt för att hålla dina kunder och kollegor nöjda med arbetet du gör och undviker de negativa konsekvenserna av att inte skicka ut order i tid, sakna tidsfrister för arbetet eller att inte kontakta kunder i tid. Tid är pengar, och det är därför oerhört fördelaktigt för företag att ha en snabb lösning för säkerhetskopiering.

Det bör också noteras att reservlösningar också kan vara fördelaktiga för företag på ett annat sätt – de skickar ut ett mycket positivt meddelande till dina kunder och kollegor om att du är kapabel och pålitlig. De kommer trots allt att vilja vara säkra på att du vidtar alla försiktighetsåtgärder i ditt arbete, för din skull och för deras.

Att försäkra kunder och medarbetare om att du har starka backup -system på plats får dem att känna sig tryggare i din professionalism och kommer att uppmuntra dem att göra affärer med dig. Detta är bara en av många anledningar till att implementering av tillförlitliga reservlösningar för ditt företag kan ha många positiva konsekvenser för hela ditt företag.

admin

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *