Sunday, May 28, 2023
HomeSocial MediaNo medals for Judo Team Bollenstreek, but very good judo at NK-21.

No medals for Judo Team Bollenstreek, but very good judo at NK-21.

Zaterdag 19 februari werd er in Dordrecht het Nederlands Kampioenschap -21 gehouden. De wedstrijdjudoka’s van Judo Team Bollenstreek. De wedstrijdgroep van Sportschool Kaizen, waren aanwezig met de topselectie. Na wederom een lockdown, beperkte trainingsmogelijkheden en geen enkel toernooi sinds november. Was het voor de judoka’s direct weer menens. In aanloop van het toernooi werd er dan ook specifiek getraind op uithoudingsvermogen en tactiek… Bij de mannen onder 73 kilogram, stond Yannick Turk voor het judo team op de mat.

In deze koningsklasse was het hard knokken. Vechtend voor de juiste pakking kwam hij in de eerste wedstrijd net wat te kort en moest zijn verlies erkennen in een stevige houdgreep. In zijn tweede pot, kwam hij veel beter uit de verf. Wist zich aan gameplan te houden en wist de overwinning naar zich toe te trekken. Helaas was hij in de derde pot net te gretig en werd twee keer geworpen.

In het middagblok stonden Myrthe Dekker, Emma Schenk en Stefan Disseldorp op de mat. De laatstgenoemde kwam uit in de -60 kilogram. De eerste partij verloor hij ietwat onnodig. Maar de tweede partij wist hij dit ruimschoots goed te maken door de partij tactisch te winnen. Hij zette de tegenstander op scherp en die liep tegen een derde straf aan waardoor hij verloor. In de derde pot wist Stefan knap een wazari te scoren om alsnog daarna een volle ippon te werpen.

In zijn 4de partij moest hij uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen. Al was het verschil miniem. Myrthe Dekker stond bij de dames -57 kilogram. In haar eerste pot kwam ze zeer sterk in haar eerste pakking. Wist direct een worp te plaatsen en kwam tot houdgreep. Helaas kwam de tegenstander los en wist Myrthe in haar tweede pakking gevecht te domineren en te werpen. Onnodig verloren vond ze zelf. In haar tweede partij domineerde ze vanaf het begin de wedstrijd. Het resulteerde in een vlugge overwinning. In haar derde pot begon ze ook zeer sterk. Wist te werpen, maar mistte de overtuiging om door te zetten. Helaas kwam ze onderop te liggen en verloor ze haar wedstrijd.

Emma Schenk had helaas haar dag niet echt. In de -52 kilogram categorie moet je scherp zijn en vliegensvlug. Ze mistte in haar eerste partij scherpte en kwam twee ten val door een lage schouderworp. Hierdoor verloor ze haar eerste partij. In haar herkansing was Emma scherp.

Bij het inzetten van haar worp, stapte de tegenstander net een klein stapje weg, waardoor ze zichzelf wierp en in een houdgreep terecht kwam. Wederom lieten onze judoka’s met goed en sterk judo zien waarom zij bij de top van Nederland horen. Hoewel geen medailles dit keer, toch een zeer goed toernooi gemaakt.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments